utorak, 25. kolovoza 2015.

Milan i Dule u Zmaju (MW, 1650 pts)





Zmaj 2
Nismo igrali odavno MW pa smo Milan i ja rešili da isprobamo neke nove liste. Milan je rešio da isproba rumunske tenkove a ja sam rešio da izađem sa omiljenim T-34 ali ovaj
put ne kao Rus nego kao Nemac (i to SS).


Zmaj 0
Razlog je taj što su u ovoj "captured" varijanti T-34 Fearless/Veteran, nemaju Hen&Chicks a imaju recimo Stormtruppen i još poneko dobro nemačko pravilo. Milan i ja nismo znali kakvu će listu sastaviti onaj drugi.
Nedostatak moje liste je što ima 11 tenkova u svega 3 voda (sa kampfguuppe mogu imati četiri voda) što je za Nemca zaista malo. Ali, ova lista mi se sviđa, odavno sam je sklopio i želeo sam da je isprobam.

Zmaj 4
Milan je imao daleko raznovrsniju listu sa 9 vodova. Po meni najveća pretnja bile su mi Pz IV duge cevi sa svojim AT 11 i nezgodna artiljerija. Rumunske Pz III u ovoj varijanti su tek za nijansu slabije od mojih T-34, imaju isti FA 6, i AT 9 i pri rolanju za skill/moral ispali su veterani, što mi nije bilo drago...
Bacali smo kockice za misiju, ispalo je da se igra Fighting withdrawal i da se ja branim. Odmah sam pomislio kako je loše što imam samo 4 voda jer, ću morati da povlačim vodove kojih imam jako malo.

Zmaj 1
Jedan vod T-34 sam ostavio u zasedi da vidim gde će Milan da uputi glavninu svojih snaga. Ostale tenkove sam ravnomerno rasporedio da čuvaju sva tri objektiva.

Milan je krenuo žestoko prema sva tri objektiva ali nekako najjače se ustremio na moj desni objektiv. Tamo je poslao recce timove što je dosta omelo moju zasedu i tu se zaista vodila najžešća bitka. Posle silnih prepucavanja desilo se da sam uspeo da uništim Rumunima vod kog sam se najviše plašio, vod PzIV, a u sledećem potezu i vod PzIII.  U tom trenutku pomislio sam i da imam neke šanse u ovoj partiji. Imao sam svega dva uništena tenka, levi objektiv sam držao čvrsto, srednji onako ali srednji nije bio naročito ni ugrožen dok sam na desnom još uvek imao tenkova. Međutim, tada pravim grešku.

Zmaj 5
Ostavio sam tri tenka veoma blizu jedan drugog tako da ih je u samo jednom potezu poklopio artiljerijski templejt, uništio dva tenka i bejlovao jedan. Od tog gubitka nisam uspeo da se oporavim do kraja partije. Bio sam se opustio jer mi u dotadašnjem delu partije artiljerija nije uradila ništa. Do tada sam držao odstojanje među tenkovima i pojedinačni tenkovi koji su bili pogođeni - spasavali su se. Međutim, trenutak opuštanja je bio vrlo bolan.

Zmaj 6
Nadalje sam se držao koliko sam mogao mada je Milan privlačio sve nove i nove snage. U mom sedmom potezu ostao sam samo sa jednim vodom tenkova i CinC, bacao sam za moral i pao. pošto sam uspeo da uništim dva voda tenkova rezultat je bio 4:3 za Milana.
Sve u svemu, lepa partija u kojoj sam još jedanput naučio da nema unapred izgubljenih/dobijenih partija i da nema opuštanja :) 


 Napisao i fotkao Dule

Nema komentara:

Objavi komentar