četvrtak, 21. studenoga 2013.

Nagradna igra 25.11.2013.-25.01.2014. - Pravila

Pravila nagradne igre i malo više informacija

- Ukoliko želite sudjelovati u nagradnoj igri kao natjecatelj, trebate mi na kućnu adresu poslati jednu srednju FoW bazu (pločicu ) pješadije sa minimalno 3 modela WW2 vojnika u mjerilu 1/100 (15 mm).
Znam da to nije popularno, ali razlog je jednostavan. Ako se modeli obojaju prosječno, slika se doradi u Photoshopu i evo super rezultata. Ako imate vrhunsku opremu za fotografiranje, ta baza sa modelima će izgledati odlično. Uz lošiji fotoaparat i nemogućnosti makro slikanja, slika će biti loša i mutna, detalji slabo vidljivi, opći dojam nikakav. Šanse za pobjedu minimalne.

Vojnici moraju biti obojani, baza uređena. Nije važno da li je EW, MW ili LW period rata. Nije važan ni proizvođač modela, niti je bitno da su svi modeli na bazi od istog proizvođača. Baza ne mora biti originalna, Battle frontova. Uz slanje modela je obavezan i tekst o bojanju i baziranju kao i jedna vaša fotografija. Trebate poslati svoju adresu koju ću koristiti samo ako ste pobjednik nagradne igre. Vaše podatke nikada i nigdje neću objaviti. Na kraju glasanja ću uz sliku vašeg modela staviti i vašu sliku, vaš prilog o bojanju i baziranju, i samo zastavu države gdje živite. Sa donje strane baze zalijepite naljepnicu sa vašim imenom, da slučajno, u bilo kojem trenutku ne dođe do zabune.

- Nagradna igra traje od 25.11.2013. do 25.01.2014. godine. Sve pristiglo do tog datuma ulazi u nagradnu igru. Siguran sam da imate dovoljno, možda i previše vremena.

- Nakon 25.01.2014. godine sve pristigle baze nosim na profesionalno fotografiranje u foto-studio. Svaka baza će biti jednako tretirana; po jedna fotografija sa svake strane i od gore. Nakon toga fotografije postavljam na blog pod imenom «Baza 01» ili «Baza 20», ovisi koliko će radova doći. Neće pisati tko je što bojao i poslao sve dok ne završi glasanje.

- Glasati moraju svi koji sudjeluju u nagradnoj igri i to sa 3, 2 i 1 velikim bodom. Ne možete glasati za sebe, ali ove bodove morate podijeliti suparnicima. Naravno da glasati može i bilo tko drugi i isto sa 3, 2 ili 1 bodom, ali to su mali bodovi i važni su samo ako dva ili više natjecatelja imaju jednak broj velikih bodova. U tom slučaju mali bodovi odlučuju pobjednika. Za glasanje ću ostaviti dva tjedna.

- Kod ocjenjivanja se gleda ukupan dojam baze sa vojnicima, tj. bojanje vojnika, uređenje baze, autentičnost uniformi.

- Natjecatelj sa najvećim brojem bodova će biti proglašen pobjednikom. Pobjednik će na kućnu adresu dobiti svoju nagradu. Pobjednik je dužan dati kraći intervju koji ću objaviti na blogu i u PDF Magazinu.

- Da bi uopće razmislili o bojanju i slanju baze pješaka, moram vas nekako motivirati :)
Nagradu osigurava Systema Gaming Scenery (http://www.systemagaming.com/), a visina nagrade ovisi o broju pristiglih radova. Ako mi dođe 10 vaših radova, nagrada će biti u visini 50 eura. Nagrada je standardni FoW template u narančastoj ili plavoj boji sa mojim logom, zatim Range Finder i 4 objektiva, jedna FoW kuća izrezana od MDF ploče. Sponzore i dalje tražim tako da nagrada može biti samo veća i bolja. Neke firme ne žele biti sponzori ukoliko se radi o malom broju natjecatelja. Sve ovisi o vama.
Svi koji glasaju, a ne sudjeluju direktno u nagradnoj igri nakon poslanog e-maila sa popisom natjecatelja i bodova koje im daju, idu u posebnu kutiju. Po završetku nagradne igre i nakon što se proglasi pobjednik, iz kutije ću  izvući najsretnijeg glasača kojem na kućnu adresu šaljem jedan FoW template i dva objektiva.

- Izgled baze ovisi samo o vašoj mašti. Nije važno ako na bazu stavite npr. Ruskog zapovjednika, komesara, EW vojnika sa puškom u ljetnoj uniformi i recimo sibirskog strijelca iz LW perioda koji je u zimskoj uniformi. Nije bitno ako je na pola baze proljetna trava, a na drugoj polovici snježni nanos. Gleda se ukupan dojam, a možda je ime baze «Ruska vojska 1941-45» pa je opravdana ta raznolikost. Možda odlučite na bazu staviti 6 vojnika. Baze ne moraju biti rađene da bi se sa njima kasnije igrao FoW.

- Nije dozvoljeno korištenje već gotovih rezinskih baza. Budite maštoviti i baze sami uredite. Stavite na bazu uništeni džip, motor, dio aviona… Ako na bazu uspijete ugurati uništenu tenkovsku kupolu i još 3 vojnika, odlično. Možda na bazi želite prikazati iskrcavanje Američkih vojnika iz nekog transportera na Normandijsku plažu gdje je samo prednji dio tog vozila… Možda ćete na bazu staviti izlazak Njemačkih padobranaca iz transportnog aviona. Ja bih recimo napravio mini dioramu sa 3 Japanska vojnika kako jurišaju na američkog Stuarta…

- Dovoljno je poslati već postojeću bazu sa obojanim vojnicima koje ste koristili u FoW-u. Ne morate za ovu nagradnu igru raditi nešto novo. Možda nemate vremena iako je rok dovoljan. Ako želite sudjelovati, a vremenski ste ograničeni, najjednostavnije je poslati već obojanu bazu. Sve je na vama.

- Modele nakon glasanja i proglašenja pobjednika ne vraćam nazad. Oni trajno ostaju kod mene i krasit će jednu policu iznad radnog stola.

- Osim na blogu, slike vaših modela će biti u 4. broju PDF časopisa «Tom's Magazine». Slika pobjedničke baze će biti na naslovnici časopisa. Intervju sa pobjednikom će isto ići u časopis; to sam već spomenuo.

- Natjecatelje za ovu nagradnu igru ću potražiti na 10-15 FoW foruma. Nekima ću poslati poruke na e-mail, na blog… Na forume će ići letak i ispod njega ova pravila. Molim vas da obavijestite prijatelje, znance, suigrače FoW-a o nagradnoj igri. O količini prijava (poslanih radova) ovisi nagrada.

- Ne mogu znati da li je netko profesionalni bojač modela. Nije mi to ni važno. Jedno je obojati nekoliko modela vojnika, a drugo postići da vojnici i baza čine cjelinu. Može pobijediti bilo tko. Možda će netko na bazi napraviti mini dioramu i prikazati borbu par vojnika pa će to više oduševiti nego savršeno obojani modeli koji su nalijepljeni na bazu.

Ja ću se stvarno potruditi da privučem što veći broj natjecatelja. Svakom proizvođaču 15mm modela ću se obratiti sa molbom da sponzoriraju nagradnu igru. Kontaktirat ću i nekoliko magazina, dućana…

Što ja dobivam ovom nagradnom igrom? Malo više interesa za blog :), nešto odlično obojanih baza za izložbu kako bi rekao moj klinac :), jednu temu više na blogu, više sponzora radi većeg broja posjetitelja…

Što vi dobijete? Borite se za glavnu nagradu od minimalno 50 eura, predstavljen je vaš rad sa profesionalnim fotografijama, uz vaš model ide i vaša fotografija :). Pobjednik svake nagradne igre automatski ulazi u izbor za nagradu godine. Sa sponzorima ću dogovoriti sve nagrade.

Dođe li ovo do vas i ne želite sudjelovati kao natjecatelj, a možete pomoći kao sponzor, nemojte se ustručavati. Javite se e-mailom pa ćemo se sve dogovoriti.

Ukoliko nisam napisao sve što vas zanima, šaljite e-mail. Odgovorit ću na svom prosječno lošem engleskom J, a ovaj tekst ide na prevođenje.

Hvala svima, sudjelujte ako želite, glasajte i uživajte!

  Tomislav

Nema komentara:

Objavi komentar