utorak, 19. studenoga 2013.

Nagradna igra - bojanje pločice pješadije (15mm, WW2)



Evo još jedne ideje za nagradnu igru. 

Krenimo redom...

Za nagradnu igru treba obojati jednu srednju bazu WW2 pješadije u mjerilu 1/100 (15mm). Nije bitan period, nije bitna nacija, nije bitno bojište... na bazu idu 4 ili 5 vojnika. Što se mene tiče, može sudjelovati bilo tko, sa jednom ili 5 baza. Ja ne znam da li je tko sam bojao modele ili je naručio bojanje pa šalje tuđi rad. Recimo da vam vjerujem :)

Do sada je sve jednostavno i jasno. Počinjem komplicirati :)

Pješadijske baze (pločice) se šalju meni poštom. Znam da to nije popularno, ali razlog je jednostavan. Ako se modeli obojaju prosječno, slika se doradi u Photoshopu i evo super rezultata. Ako imate vrhunsku opremu za fotografiranje, ta baza sa modelima će izgledati odlično. Uz lošiji fotoaparat i nemogućnosti makro slikanja, slika će biti loša i mutna, detalji slabo vidljivi, opći dojam nikakav. Šanse za pobjedu minimalne.

Radove primam recimo do sredine prvog mjeseca 2014. godine. Nakon toga sve što je pristiglo odnesem u neki foto-studio na profi slikanje. Svaka baza će imati nekoliko slika sa svih strana, od gore, uvećene detalje i slično. Slike ću postaviti na blog i počinje glasanje. Glasati mogu oni koji su poslali radove i to sa 3, 2 i 1 velikim bodom, ali i svi ostali sa 3, 2 i 1 malim bodom. Ako se dogodi da netko ima isti broj velikih bodova, gleda se tko ima više malih bodova. Za glasanje ostavljam 7, 10 ili 15 dana (kako se dogovorimo) i onda objavljujem rezultate.
Još da napomenem da neću napisati tko je što bojao. Glasajte za ono što je vama najbolje bez da znate čiji je to rad. Natjecatelji ne mogu glasati za svoje modele.


Da bi uopće razmislili o bojanju i slanju baze pješaka, moram vas nekako motivirati :)
Nagrade još smišljam. Možda bih za glavnu nagradu naručio standardni template za FoW sa mojim logom, pa mali template za kretanje, pa 4 objektiva... nešto u vrijednosti 30 eura, zatim jedna 15mm FoW građevina od MDF ploče koju ću ja nacrtati, a netko će izrezati. Recimo da je vrijednost toga dvadesetak eura.
Svi natjecatelji će biti kratko predstavljani... slika, pa nešto o njima, pa kako su bojali te baze... Sve to ide na blog i kasnije u časopis. Ja ću kontaktirati još neke firme radi ostalih nagrada. Računam da bi pobjednik mogao dobiti između 50 i 100 eura nagrade. Ostali MOŽDA po desetak eura, da na neki način pokriju troškove poštarine.

Moj uvjet je (uz ovo gore napisano) da mi dođe minimalno 5 radova. Sve ispod toga ne pokriva troškove nagradne igre. Vas 4 vojnika koštaju skoro ništa. Nešto košta preporučena pošiljka.

Što ja dobivam ovom nagradnom igrom? Malo više interesa za blog :), nešto odlično obojanih baza za izložbu kako bi rekao moj klinac :), jednu temu više na blogu, više sponzora radi većeg broja posjetitelja…

Što vi dobijete? Borite se za glavnu nagradu od minimalno 50 eura, predstavljen je vaš rad sa profi fotkama, uz vaš model ide i vaša fotka :). Pobjednik svake nagradne igre automatski ulazi u izbor za nagradu godine. Sa sponzorima ću dogovoriti sve nagrade.

Uskoro više. 
Imate li ideju kako poboljšati nagradnu igru? Kako pravednije ocjenjivati poslane radove?
Molim vas da u roku dva tjedna napišete svoje mišljenje. 

Volio bih da se zainteresirani jave, da ostave svoj komentar na blogu.

 Hvala

tom

2 komentara: