subota, 12. ožujka 2016.

Bodljikava zica by Mark1e


Par slika od moje samogradnje, sto radim rijetko: htio sam napraviti boljikavu zicu, ali nije mi se svidio BF model, a i bio sam kreativno raspolozen.

Zica 1: narezao dascice na komade zeljenih dimenzija rucnom pilom, zabio u njih cavlice (podmetnuo par casopisa ispod) tako da kad probije drvo ne zavrse cavli u stolu.
U biti bio sam se brinuo da ce se daska raspasti pa sam prvo izbusio rupe Proxon busilicom, ali ide i bez toga.
Onda sam kljestima odrezao s cavala glave i dolje spice, ide lagano, samo treba voditi racuna kamo lete komadici, ugurao ih kljestima nazad da ne vire i za extra stabilnost zalio ljepilom za drvo.
Kad se ljepilo posusilo premazao sam opet istim ljepilom cjelu dascicu i dodao pjesak za teksturu.Sve skupa je vrlo solidno.
Glavna briga mi je bila kako da postignem da "grede" budu solidne. Ovo je toliko cvrsto da ako netko udari rukom po tome, prije ce si zabiti cavle u ruku nego sto ce ih potrgati.


Zica 2: Kad se sve dobro osusilo (24h) sve sam sprejao u Chaos Black, pa posuseno pofarbao grede za zicu u jednu smedju a tlo u drugu. Tlo washao. Susenje. Tlo na nekim mjestima premazao ljepilom za drvo, dodao travu. Susenje. Zavio bodljikavu zicu okolo greda. Sprejao mat lakom da trava ne pada.





Zica 3: Finalni proizvod kraj BF figura. Ja sam zadovoljan. Malo je wash ispao pre-tamno, Vallejo Oily Earth - u principu nikad ne radi dobro ni na cemu.

Zica je mislim ova: https://www.fantasywelt.de/Stacheldraht-duenn-6m

Za dascice sam prvo mislio plasticard, ali sam se sjetio da imam stare rolete iz Ikee koje su se raspale a zadrzao sam ih misleci da ce necemu dobro doci, Sirina je taman :)

1 komentar: