nedjelja, 26. srpnja 2020.

Flames of War u vrijeme korone...



... imam punih 47 godina i po nekim mjerilima mogu se smatrati bogatim i sretnim...
Ne držim u bankama raznobrojne i mnogobrojne papiriće... imam obitelj i posao, imam prijatelje i dovoljno vremena, te ponešto novca za hobi...

Godinama igram FoW, tražim savršeni omjer pješadije i tenkova, prihvaćam savjete iskusnijih i... kita... sve sam lošiji. Pravila zaboravljam brže nego što ih naučim...
Bar me veseli bojanje. Kažu prijatelji da to što dotaknem kistom ne izgleda loše :)

Dok sam maloprije pekao palačinke i smirio pivo shvatih kako od FoW-a tražim previše i stalno mi neki (da ne kažem što) smeta. FoW je samo igra, baš kao i život mnogima...

Usporedimo jednu savršenu LW listu sa životom... onako, iz zejebancije. Samo ćemo se malo poigrati riječima...
Osnovna formacija liste (života) je žena i tu nema mrdanja. Žena sve mora znati, nju se sve mora pitati... Druga formacija bi predstavljala drugu ženu u životu što bi prilično zakompliciralo listu, zar ne?
Znači, imamo jednu formaciju (žena) i do sudnjeg dana je tako. Hoćemo li u HQ staviti jedan model više pa u prvi vod model manje dođe nam na isto... kao seks jednom u 30 ili 35 dana... isto predvidivo sranje, nekome dovoljno da ne kažem previše, nama... uh... 
Ako uzmem formaciju Shermana i u treći vod ne stavim 2x Sherman i 1x FireFly nego 4x Stuart (plus ostane mi bodova) to je minimalna promjena. Kao da ženi platim veće sise. Ista lista, pardon ista žena uz minimalni upgrade. Vjerojatno zanimljivija promjena svima osim meni.

Support u listi je posao, a ono malo bodova za potrošiti na kraju su prijatelji.
Prvo je nužno da bi se platilo pivo i sve nepotrebno u životu - cjeloživotni kredit za premali stan bez balkona i špajze sa jednim wecejcem... zatim jebene pretplate za mobitele, razna osiguranja i kurčeve pričuve, servisi i režije, zaqrac hrana bez okusa i mirisa... i tu smo na nuli. Sve što se zaradi, ode. To je kao da u FoW listi imam 50 Stuarta sa ATom 7 i naletim na dva Tigra kojima je oklop jači od toga... ili da imam pet vodova mortara i slabe artiljerije, a protivnik vodi tenkove... Potpuno isto sranje...

Na kraju ostaju prijatelji koji bi u listi bili avioni. Doslovno dolaze na 4+.
Nikada nema jebenog vremena radi posla (support) jer je sve potrošeno na razne opcije pa nije ostalo dovoljno bodova za druženje uz umjereno do žestoko opijanje i ples na rubu sukoba sa zidovima birtije.
Tu je i žena (formacija) koja stalno prigovara, ljubomorna je, svaki qrac joj smeta...
Kada i dolete neki prijatelji na, rekao bih ipak 5+, vrijeme prebrzo proleti... kao kada dođu avioni, nađu metu, pogode je, meta padne save, ali avioni ne prođu FP :(.   Želim reći da je druženja premalo, nikada dovoljno... shvaćen sam, nadam se :)

Na godišnjeg odmoru sam, slažem listu sa jednom formnacijom, standardnim supportom i nakon drugog piva... pojeden od strane domaćih komaraca, psihički uništen koronom... da ne kažem totalno sjeban jer nigdje ne mrdamo, razmišljam u listu staviti još jednu formaciju.
Prva formacija je tu i ima svoju funkciju, ali ako se druga formacija pokaže boljom... e, jebeš ga... život je kratak :)

Da li sam spreman za drugu formaciju? Mislim da smo svi na to spremni.
Što bi ona unijela u igru? SVE!!!
Puno mogućnosti; ako prva formacija zakaže (prigovara, popizdi iz samo njoj znanog razloga), druga formacija je dostupna i slobodna... Budući da se radi o novoj formaciji ima nešto investicija (novi Cromwelli, možda AA Crusaderi)... da ne kažem, izlasci u kino, na piće... ;)
Prva formacija bi bili pouzdani i ne previše maštoviti Churchilli, spori i gotovo neuništivi... druga formacija su novi Cromwelli, tek izašli iz tvornice, brzi i lako oklopljeni, visokog sjaja i ne uprljanih oznaka (jasno, pazi se na 18+ ili još bolje 30+).

Dvije formacije traže puuno supporta što je problem... druga formacija mora biti što manja i ako nam dopizdi lako zamjenjiva next opcijom. Support je ograničen pa bi vjerojatno iz igre ekspresno odletjeli avioni ili bi se uzela kartica sa negativnim bodovima uz neko skroz zajebano pravilo - ako su dvije formacije bliže od dvije ulice, pardon 10 inčona onda se prva formacija samouništava i uzima pola supporta :(...
Možda se vremenom smanji support pa uleti koji avion :).

Na stolu formacije ne bi smjele biti u Line of Sight. Ustvari, najbolje je formaciju Churchilla staviti u rezervu pa što bude. Vjerojatno ću popušiti partiju ali... who cares... bar ću se dobro zabaviti isprobavajući razne opcije kod novih i lakih tenkova koje sam birao... srcem naravno :).

Što ako zablistam vodeći drugu formaciju? Što ako uz drugu formaciju automatski dobijem karticu koja poništava još neka ograničenja (godine, pivski trbuh ili sijedu kosu)?
Na kraju, što ako drugu formaciju mogu voditi svaki dan? :)

Idem otvoriti još koje pivo... u glavi mi se sve zbrkalo... formacije, žene, ljubavnice... ;)

Može li tko drugi voditi moju prvu formaciju? Naravno da ne može - ja sam je kupio, slagao i bojao, ja je njegujem i održavam... neka ona čeka... ;)

------------------------
Sve gore napisano je iz čiste želje za promocijom hobija. Svi vi koji ste možda shvatili nešto drugo... koji vam je k.... :)   FoW je samo igra. ;)

Uživajte svi!


Dan prije povratka na posao... u trenutku prekucavanja prije napisanog teksta


Tom (2020-07)





Nema komentara:

Objavi komentar