petak, 12. svibnja 2017.

Bolt Action - Japanese support teams



 Japanese support teams



 
 
 
 Japanese sniper team

OPIS: Modele sam pokušao sakriti u visoku stranu. Možda bi bilo prikladnije da su snajperisti obučeni u uniformu smeđe ili bež boje, ali što se može…. Nisam planirao ovako urediti baze . Problem je što ne želim da me hobi ograničava i da moram raditi plan za bojanje ili baziranje. Uzmem model, boje i ovisno o trenutku ispadne kako ispadne.
Podloga je od Vallejo mase, prebojana u nekoliko tonova smeđe boje, smeđi wash zemljanog tona, high light prvi, drugi i treci (ako ih je bilo samo tri) isto smeđi… nema dodatnog materijala.
Ta visoka trave su dlačice starog kista kojim sam bojadisao stan lani. Visoku travu sam posadio super ljepilom; oko nje je išla skoro istobojna Nochova trava (sađena bijelim ljepilom). Oko modela sam travu malo ugazio da izgleda realnije. Nekoliko sati kasnije trava je bojana nijansama smeđe i žute boje.
Drugi dan su bili vidljivi tragovi sušenja super ljepila pa sam ih prekrio smeđom bojom. Za kraj je baza dobro ispuhana da sa maknu svi viška dijelovi trave. Ako ne neki baš tvrdoglav, a stoji bezveze tada ide grubi tretman pincetom.


 
 
 
Japanese tank hunters 1

OPIS: Pripremani i bojani kao i snajper tim. Sađena visoka trava, niska trava žute i nekoliko nijansa smeđe boje. Na (neku) zelenu travu sam stavljao bijelo ljepilo (razrijeđeno vodom) i posip zelene i žute boje pa to izgleda kao poljsko cvijeće. Dio baze nisam dirao tako da se vidi zemljana podloga.
Modeli leže i trava ih djelomično pokriva. Nose uniforme zelene boje. Naoružani su AT oružjem i ogromnim strpljenjem.


 
 
 
Japanese tank hunters 2

OPIS: Ovo su malo zajebaniji igrači. Ne leže u travi i ne čekaju da im netko priđe. Zaletavaju se na sve živo i pritom ginu. Njihovo oružje se ne puni i nema mjesta pogrešci.
Iako u velikoj brzini, vidi se da vješto izbjegavaju cvijeće. Minijaturna zastava ili traka sa ucrtanim simbolom Japana zavezana oko glave odaje njihove namjere. Za Cara…
Baze urađene brzo i jednostavno… nešto trave, malo cvijeća.


 
 
 
Flamethrower team

OPIS: Pale sve pred sobom obučeni također u zelenu uniformu. Neustrašivi u probijanju prvih linija… gdje obično i ostaju. Strah i trepet za protivnika pa ne čudi broj hitaca ispaljenih u njihovom smjeru. Nerijetko ginu.
Na ovim modelima se vidi da još nisu ispaljivali vatru. Baze su… još uvijek netaknute prirode, bez tragova paljevine.


 
 
 
Medic & Kempei-Tai

OPIS: Malo svjetlija zelena za uniforme, svakome po traka oko lijeve ruke… Jedan liječi dok drugi nadahnjuje posustale u jurišu.
Obojica neophodni u listi, reklo bi se mnogi ovise o njma.
Iako bojani sa puno truda, vjerojatno su mnogima tek prosječni jer su ljudi navikli na vrhunski obojane modele stvarno odličnih majstora bojanja.
Bazirani kao i gore spomenuti modeli. Gaze po travi, pored cvijeća na nekom pacifičkom otoku pred kraj rata.



 
 
 
 
 
 
Japanese 81mm mortar team

OPIS: Tri modela oko srednjeg mortara na većoj bazi. Zemljana podloga tretirana baš kao i sve ostale iz ove priče (support units). Modeli obojani onako, prosječno kao i ostali, a nije da se nisam jako trudio. Modeli obojani za igru, ne za izložbu što bi rekli manje vješto kistom… Meni su lijepi.
I onda dođe jedan vikend i vrijeme slikavanja napravljenoga. Sve ostale baze su dobile nešto trave, mortari ni travku. Rekoh sam sebi, idem im staviti nekoliko porušenih stabala, možda dva jer baza i nije velika…
Prvo stablo sam počeo raditi od drvenog ražnjića. Bušenje rupica za grane, rezanje žica koje će biti grane, spajanje super ljepilom, sušenje i nanošenje smeđe boje… Bušenje rupe u bazi, manja količina vrućeg ljepila za spoj… bijelo ljepilo i zeleno lišće na grane. Čudno neko stablo… malo lišća oko stabla, bojanje lišća, zeleni wash, high light svjetlo zelenom…
Drugo stablo od komada plastike. Opet isti postupak bušenja rupa i lijepljena grana, koja minuta za sušenje… Nanošenje vallejo mase za baziranje na stablo i grane. Dan iza prebojavam stablo u smeđe i sive tonove. Nema lišća, tek koja suha grančica. Uz stablo sadim dvije Green Stuff gljive, bojam ih… jedna dobiva bijele točke… malo smeđem washa.
Prije stabala sam u bazu upiknuo deblju žicu na koju je zalijepljena green stuff zastava. Žica je obojana u smeđu boju, dodan je premaz bojom hrđe mada ni sam ne znam zašto. Zastava je bojana od tamno sive prema skoro bijeloj. U sredini je simbol sunca blijedo crvene boje.
Onda još jedno stablo… komad plastike, žičane grane. Prebojavam sve u smeđu boju. Nakon sušenja nanosim bijelo ljepilo i posipavam Nochovom travom iz svih smjerova. Otpalu travu natapam bijelim ljepilom i kada se osuši bojam smeđim washom.
Čistom slučajnošću izrađujem dva tulipana pa i njih stavljam na bazu. Postupak izrade ću objasniti za koji dan u nekom drugom prilogu. Tulipane bojam, oko njih sadim travu i to je to. Baza pretrpana.
Dan iza uređujem bazu još malo. Bacam nešto lišća, prebojavam ga… i sadim dodatnih 7 tulipana. Travu malo osvježavam svjetlijoj nijansom zelene boje.

Tom

Nema komentara:

Objavi komentar