ponedjeljak, 22. lipnja 2020.

Churchill Crocodile tanks (FoW, BattleFront, 1/100)


Vod krokodila plus AA zaštita


Churchill Crocodile (nadalje krokodili) su mi još po V3 pravilima bili odlični tako da sam sa velikim nestrpljenjem očekivao novu britansku knjigu (D-Day) i potajno sam se molio da BF ekipa nešto ne zahebe.

Veliki i spori, odličnog oklopa (11/8/1) sa nelošim topom dometa 70cm (RoF 2/1, AT 10, FP 3+, Smoke u direktnoj vatri) i fenomenalnim bacačem plamena (Flame thrower) koji ima RoF 6 bez obzira da li se kreće ili miruje, AT 2 i FP AUTO - ukoliko bacač plamena pogodi pješadiju ili topove oni moraju ponoviti uspješni save i svakako su pinani. Kao što se vidi smrt za ukopanu pješadiju, na tri vozila 18 kockica :). Mali zajeb je kraći domet; svega 15cm. Uz sve to imaju i MG sa 3 kockice i dometa 40cm.

Krokodili su veliki i bez prikolice, s njom jedva stanu u deployment zonu. Sakriti ih mogu jedino ispod stola pa je opcija držati ih u rezervi.
Od ostalih karakteristika... u assaultu udaraju na 6, u kontra-napad kreću na 6 i posada se u vozilo vraća na 3+. U napad neće ići nikada pa ni tada baš kao ni u kontra-napad. Doći s flejmerima u domet ukopane pješadije, sakriti ih da su konsilani i tući pješadiju ne nestanu sa stola.

Krokodili su Confident/ Trained i mrski neprijatelji ih hitaju minimalno na 4+.
Kreću se uobičajeno za velike tenkove - Tactical 20cm, Dash od 25 do 35cm i kroz recimo šume piče na 3+.

Kartica sa potrebnim informacijama.

Nije da za njih nema straha... Tigrovi i Panteri ih mogu shebati, teški AT topovi također, artiljerija puno teže, ali aviona se baš bojim. Srećom u listu mogu ugurati 2 AA Crusadera koje ću super-ljepilom spojiti sa krokodilima.

Ova draga čudovišta će biti podrška formaciji Shermana...
Bojao sam ih kao i većinu drugih vozila... Prajmer, neka boja koja bi mogla odgovarati, kontrast koji bi također trebao odgovarati i onda dry brush do iznemoglosti dok tenk ne zadovoljava kriterijima.

Što se tiče oznaka planirao sam voditi 31. tenkovsku brigadu, 141. RAC (Regiment Royal Armoured Corps (The Buffs, Royal East Kent Regiment)), zalijepio sam oznake 79. oklopne divizije :(. Sada sigurno neću stavljati nove oznake.

Radi raznolikosti modela, na kopole sam lijepio razne britanske MMG-e, oduzete Universal Carrierima.
---------------------------------------------------------------------------



Za kraj 3x Churchill Crocodile, 2x AA Crusader

Tom (2020-06)

Nema komentara:

Objavi komentar